Boeddha wijsheden

Boeddha was een heel wijs man in zijn tijd. Duizenden jaren na zijn dood zijn er wereldwijd miljoenen mensen die hem aanbidden. En dat is niet voor niks want hij was niet zomaar iemand! Hij werd geboren als prins en had alles wat zijn hart wilde. Zo was er geen gebrek aan eten of vrouwen. Boeddha had echt een heel goed leven maar hij wou meer bereiken dan een prinsenbestaan alleen. Niet dat hij niet gelukkig was maar hij wou zich graag spiritueel ontwikkelen en in contact komen met hogere machten. Dit lukte niet in zijn paleis met al zijn luxe kostbaarheden. Bekijk hieronder enkele boeddha wijsheden, ook heb je de mogelijkheid om zelf een boeddha wijsheid toe te voegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Boeddha wijsheden:

Op een dag trok Boeddha het bos in en ging naar mediteren. Hij vertrok zonder geld en zonder eten of drinken. Al snel kwam hij in contact met hogere machten. Zo werd hij als ware een boodschapper van God. Uit de zoektocht van Boeddha is het geloof ontstaan. Zo heeft hij alles wat hij in het bos heeft doorgekregen van de hogere machten opgeschreven. Duizenden jaren later zijn er nog veel mensen die kracht putten uit dit geloof.

Boeddha teksten

  • Geld maakt niet gelukkig. Boeddha heeft ervaren dat geld niet gelukkig maakt. Hij raad dan ook aan om zoveel als mogelijk met armen te delen. Zelfs een leven zonder geld is geen ramp volgens hem. Het delen van je vermogen zal er voor zorgen dat je gelukkiger word. Daarbij bezorgt het je een positief karma! Deel je vermogen dus met armen.
  • Jaloers zijn is niet goed. Wat er ook gebeurd… Raak in ieder geval nooit jaloers! Dit is volgens Boeddha één van de grootste fouten die een mens kan maken. Jaloers worden zorgt er voor dat je jezelf als ware opvreet. Gun de ander zijn geluk en het zal ook beter gaan met jezelf. Aan haten heb je niks, het zorgt er alleen maar voor dat je meer bitter word. Met jaloers zijn heb je dus alleen jezelf en niet de ander! Probeer het dus opzij te zetten en de ander zijn geluk te gunnen.
  • Gun het beste voor je vijanden. Wanneer je vijanden hebt of mensen hebt waarop je boos bent raak dan niet gefrustreerd. Hier heb je alleen jezelf mee! Bid voor je vijanden en hoop het beste voor ze. Je zal zien dat je minder gefrustreerd zal worden. Het is dus niet goed om je vijanden te haten maar heb ze lief!
Boeddha wijsheden
(Bron: Greetz)

Wil je zelf een mooie wijsheid toevoegen aan deze pagina, deel deze wijsheid dan met anderen!

Meer spreuken en wijsheden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *