Spreuk Einstein

Op zoek naar een mooie wijsheid of een leuke spreuk over Einstein of die Einstein verzonnen heeft? Op deze pagina vindt u een groot overzicht met prachtige wijsheden en spreuken die over Einstein gaan en die Einstein verzonnen heeft. Wat overigens ook veel gedaan wordt is om een mooie wijsheid of spreuk Einstein te delen met anderen, bijvoorbeeld op een leuke facebookpagina of op uw twitterpagina. De Einstein spreuken kunnen erg inspirerend werken en zijn vaak leuk om te lezen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Einstein spreuken

 1. “Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier.” Albert Einstein
 2. “Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.” Albert Einstein
 3. “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.” Albert Einstein
 4. “Gezond verstand is de collectie vooroordelen die je verzameld hebt voordat je achttien was.
 5. “Vrede kan niet bewaard worden door middel van strijdkracht. Het kan alleen bereikt worden door middel van ons verstand.” Albert Einstein
 6. “Alles dat kan worden geteld telt niet noodzakelijkerwijs; alles dat telt kan niet noodzakelijkerwijs worden geteld.” Albert Einstein
 7. ’t Leven is als met de fiets rijden. Om in evenwicht te blijven, moet je vooruit blijven gaan. Albert Einstein
 8. “De werkelijke waarde van een mens kan worden gevonden in de mate waarin hij bevrijding van zijn eigenbelang heeft bereikt.” Albert Einstein

Einstein teksten

 • De gehele wetenschap is niets meer dan een verfijning van het dagelijks denken.
 • Voor het invullen van een belastingformulier moet men filosoof zijn, dat is voor een wiskundige veel te moeilijk.
 • De meest fundamentele ideeën van de wetenschap zijn in wezen eenvoudig en kunnen in de regel worden uitgedrukt in een taal die voor iedereen begrijpelijk is.
 • Als ik gelijk heb zullen de Duitsers zeggen dat ik een Duitser ben en de Fransen dat ik een man van de wereld ben. Maar indien mijn theorie vals is, zullen de Fransen zeggen dat ik een Duitser ben en de Duitsers dat ik een jood ben.
 • Als dit universum in zijn miljoen-voudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek.

Wilt u een leuke spreuk die te maken heeft met Einstein of die Einstein verzonnen heeft toevoegen aan onze website, dan kunt u hieronder het formulier invullen. Na goedkeuring zal uw leuke tekst toegevoegd worden. Alvast bedankt voor het toevoegen.

Meer spreuken:

3 thoughts on “Spreuk Einstein”

 1. “Alles wat voortkomt uit Weten is overeenkomstig de Liefde tot alles wat is die de kennis te boven gaat” Guido☆

 2. Het universum zou in zijn oneidige orde het resultaat zijn van wat IS zou zijn, zo onze inademing Zijn uitademing is in een van de onnoembare onvoltooide vormen die onsleert dat de eeuwigheid de Gouden Balans is die zich Zelf creëert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *