Mooie spreuken liefde

Mooie spreuken over de liefde. De liefde is schitterend!
De liefde is een van de meest bezongen en beschreven onderwerpen in de wereld. Terecht ook, want geen mens kan zonder de liefde. Het is soms wel moeilijk om je liefde onder woorden te brengen, daarom bied dit artikel een aantal mooie zinnen over de liefde. Kom hieronder nog veel meer te weten over mooie spreuken liefde. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie spreuk te delen met anderen, dat te maken heeft met de liefde. Ook kan je een mooie bos bloemen bestellen voor je geliefde, bijvoorbeeld een bos rozen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Mooie spreuken liefde:

Spreuken, spreekwoorden en gezegden over de liefde

  • Als men spreekt van ‘liefde op het eerste gezicht’ wil dat zeggen dat twee mensen direct verliefd op elkaar worden op het moment dat ze elkaar zien. Sommige mensen beweren echter dat mannen verliefd worden met hun ogen (en dus naar het uiterlijk van hun geliefde kijken) en dat vrouwen verliefd worden met hun oren (zij vinden het belangrijker wat een persoon te zeggen heeft, en laten zich dikwijls inpakken door mooie woorden).
  • Veel mensen geloven in de zin ‘liefde overwint alles’. Ze denken dat als je liefde maar sterk genoeg is, de grootste obstakels kunnen worden overwonnen. De liefde kan ook gebruikt worden als reden om iets minder fraais van een ander te accepteren. Je bedekt het in dat geval ‘met de mantel der liefde’.
  • “Liefde is iets van jezelf met anderen delen om een grotere som der delen te bekomen: geluk”
  • “Liefde en geluk zijn slechts woorden. Tot je iemand tegenkomt die beide betekenis geeft”
  • “Liefde is de moeilijkste puzzel op aarde en bestaat toch echt maar uit twee stukjes.”
  • “Liefde is beseffen dat geluk niet zit in wat er aan het gebeuren is maar wie iets laat gebeuren”
Mooie spreuken liefde
(Bron: Greetz)

Tot slot

Er zijn dus genoeg wijze woorden geschreven over de liefde. Een van de mooiste spreuken over de liefde vinden wij de volgende: ‘Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn’. Want als iedereen iets meer liefde zou tonen, dan zou de wereld een stukje mooier worden.

Meer spreuken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *