Mooie spreuken over liefde

Mooie spreuken over de liefde. Och, de liefde!
Liefde is voor de meeste mensen bijna net zo essentieel als voedsel, water en onderdak. Maar wat is liefde eigenlijk? Volgens sommige mensen is ‘liefdeloos door het leven gaan zoals leven zonder koffie: je voelt je er leeg en futloos door’. Door liefde voel je je geaccepteerd en genegen en door liefde wordt je toegewijd aan een ander. Op deze pagina kom je enkele mooie spreuken over liefde tegen, zo vind je een selectie terug in een overzicht, heb je de mogelijkheid om zelf een spreuk toe te voegen aan deze pagina.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Mooie spreuken over liefde:

Mooie zinnen en spreuken over de liefde.

  • Friedrich Nietzsche zei ooit: ‘Tegen de liefde helpt in de meeste gevallen nog altijd het oude paardenmiddel: de wederliefde.’ Volgens een oud gezegde is de liefde iets mysterieus: ‘Hoe vaker ze gedeeld wordt, hoe meer ze zich vermenigvuldigd.’
  • Een veelgehoorde uitspraak over liefde luidt: ‘Liefde is het enige op aarde dat magie kan benaderen.’ Maar de liefde is niet alleen maar mooi, ze kan ook gevaarlijk zijn. Stendhal zei hierover: ‘Liefde is een verrukkelijke bloem, maar men moet de moed hebben haar te gaan plukken aan de rand van een verschrikkelijke afgrond.’ Het kost soms veel moed om iemand te vertellen dat je van hem of haar houdt. Een afwijzing kan flink veel pijn doen.
Mooie spreuken over liefde
(Bron: Greetz.nl)

Tot slot.

Voltaire zei eens: ‘Liefde is de krachtigste van alle hartstochten, omdat zij tezelfdertijd hoofd, hart en lichaam aantast.’ Onder invloed van liefde kunnen mensen rare dingen doen. Probeer daarom altijd naar zowel je hart als naar je hoofd te luisteren, zodat je enigszins rationeel blijft.

Meer spreuken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *