Nieuwjaarswensen

De geschiedenis van de nieuwjaarswensen.
Het jaar 2024 is al weer helemaal voorbij. Over een week stappen we alweer een nieuw jaar in, welkom in 2024! De tijd rond de jaarwisseling is altijd een periode van geloften, beloften, voornemens en wensen. Bekijk hieronder meer informatie over nieuwjaarswensen. Denk aan een mooie kaart of iets anders.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Nieuwjaarswensen, de beste wensen!

Er is niets meer universeel dan de geloften en wensen, en toch zijn er heel wat culturele en historische verschillen ontwikkeld in de loop van de jaren. Volgens de Angelsaksische traditie worden de nieuwjaarswensen in december al verstuurd terwijl er in de andere landen meer gewacht wordt tot in januari. Vandaag de dag lijken de mooi versierde kaarten die liefdevol verscholen zaten in mooie enveloppen vervangen door elektronische kaarten die verstuurd worden via mail, websites, Twitter….

Een verlies aan traditie zou men denken, maar de traditie van de nieuwjaarswensen is niet zo vast geworteld als men zou denken. Sterker nog, de wenskaart is geen Europese uitvinding maar heeft haar oorsprong in het verre oosten, waar het gebruikelijk was om kaarten, vervaardigd uit rijstpapier, te zenden naar vrienden en kennissen. De grootte van de kaart was evenredig met het belang van de bestemmeling.

Het is pas in de late zeventiende eeuw dat het Frans gebruik om je familie een gelukkig nieuwjaar te wensen tot bij ons doorsijpelde. Aanvankelijk werden de wensen persoonlijk overgemaakt maar geleidelijk aan werden die wensen neergeschreven op een papier, in de vorm van een spreuk of een gedicht.

Nieuwjaarswensen
(Bron: Greetz.nl)

Nieuwjaarswensen, info en voorbeelden:

De wenskaart is ondertussen wijdverspreid over heel Europa.
Tegenwoordig worden de wensen niet alleen via een kaart verstuurd, maar ook via sms en mail.

Een ding is gebleven, we blijven dezelfde spreuken en gedichten gebruiken als vroeger, zij het hier en daar wat aangepast naar een moderner woordgebruik.

En welke teksten gebruiken jullie? Hieronder geven we alvast een kort overzicht van een aantal unieke nieuwjaarswensen.

Voor het nieuwe jaar 2024, wens ik jou en jouw familie een prachtige en magische reis als Peter Pan naar Neverland. Dat je op magische wijze je wildste dromen kan realiseren. Geniet van elke moment met je vrienden en familie. Veel geluk en gezondheid voor 2024!

Een hoofdstuk wordt van het grote boek van ons leven wordt afgesloten. Hopelijk zal de aanvulling voor 2024 heel kort kunnen zijn. Een zeer gelukkig nieuwjaar en kijk nooit terug naar de hoofdstukken die voorbij zijn.

Elke dag is uniek, ieder jaar is een belofte van vreugde en ontdekking. Dat 2024 voor jou een bijzonder jaar moge zijn waarin duizenden kleine vreugden jouw leven kunnen verfraaien. Dat deze komende twaalf maanden je veel professioneel en persoonlijk succes mogen brengen.

De 12 nieuwe maanden die bij ons komen zijn elk een stap van een trap die leidt naar het land van geluk en liefde, waar we eind december willen eindigen.

Een ding is zeker, als we iemand wensen sturen zijn die altijd positief bedoeld. Maar helaas komen niet alle wensen en dromen uit en kan een jaar helemaal anders uitdraaien dan voorzien.

Meer nieuwjaarsteksten

 • Ik wil je graag vertellen dat 2023 nu gedaan is, en dat ik het misschien wel wat mis. Maar 2024 staat al op de deur te kloppen en ik weet, ook dit jaar zijn we niet te stoppen! Gelukkig 2024!
 • Gelukkig nieuwjaar allemaal
 • We hebben zoveel meegemaakt het afgelopen jaar, maar een jaar extra met jou aan mijn zij? Daartegen heb ik geen bezwaar!
 • Ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar, samen slaan we ons er wel door!
 • Hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar
 • Geniet van de mooie tijd die komen gaat in het nieuwe jaar.
 • Gelukkig 2024 toegewenst voor iedereen!
 • Wie bekrompen is van visie kan niet ruim zijn van hart.
 • Dutch – Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
 • Egyptisch – Colo sana wintom tiebeen.  
 • English – Merry Christmas & Happy New Year.
 • In oktober 2089 zal vrijdag de dertiende op een zondag vallen.
 • Over dertig jaar halen we olie uit de Noordzee en haring uit de Perzische Golf.
 • Een spetterend 2024 gewenst!
 • De beste wensen
 • Een goed en gezond 2024 toegewenst.

Nieuwjaarswensen, meer informatie en wensen:

Sprekende nieuwjaarswensen.

Je ontkomt er ook dit jaar niet aan: nieuwjaarswensen! Naast de gebruikelijke hand en drie zoenen in je familie wordt er ook op je werk verwacht dat je even het rijtje collega’s bij langs gaat om iedereen een fijn en blij nieuw jaar te wensen. Maar wat zeg je dan? De welbekende ‘gelukkig nieuwjaar’ of ‘de beste wensen voor het nieuwe jaar’ zijn natuurlijk altijd goed. Wil je echter origineel uit de hoek komen of ben je op zoek naar een mooie tekst voor op een kaart? Dan lees je hieronder geschikte teksten als nieuwjaarswens.

Nieuwjaarswens voor vriendin

Een goede vriendin verdient natuurlijk een mooie wens, waarin je haar alle goeds voor het nieuwe jaar toewenst en waarin je meteen laat weten hoeveel je om haar geeft.
Een mooie wens hiervoor kan deze zijn:

 • De allerliefste wensen, van mij voor jou
  omdat ik zoveel van je hou
  Fijne dagen en een liefdevol 2024

Het leuke van deze wens is dat het makkelijk te onthouden is en in je hoofd blijft hangen. Dit komt door de rijmvorm die er is gebruikt en het taalgebruik, wat veelzeggend is zonder pompeus te worden.

Kort maar krachtig of lang en doeltreffende nieuwjaarswens?

Als je heel veel nieuwjaarskaarten of wensen te schrijven hebt, dan ben je er op den duur wel klaar mee om lange teksten te schrijven; dat kost gewoon veel te veel tijd. Dan kun je ervoor kiezen om een korte tekst te schrijven, die wel het juiste effect heeft.
Mocht je nu wel veel tijd hebben en er enorm van genieten om voor iedereen een volle kaart te schrijven met daarop een mooie wens, dan kan dat natuurlijk ook! Daarvoor vind je hieronder een aantal ideeën wat je op je kaarten zou kunnen schrijven.

 • Je kunt 2024 beginnen,
  met een heel erg mooi gedicht.
  Maar het mooiste, vind ik altijd nog:
  Begin het met een blij gezicht!
 • Ik wens je 12 prachtige maanden
  52 positieve weken
  365 tevreden dagen
  8760 gezonde uren
  525.600 mooie minuten en
  31.536.000 gelukkige seconden toe!
 • Een jaar vol vreugde
  En zonder verdriet
  In goede gezondheid
  En niemand ziek
  Nog veel geluk bovendien
  Dit zijn mijn wensen
  Voor jouw 2024!
 • Het nieuwe jaar
  Staat al weer klaar
  Veel geluk en liefde en daarbij
  De allerbeste wensen van mij.

Met deze wensen op je tegeltje of kaart heb je altijd een mooi verhaal en weet je zeker dat wat je schreef gewaardeerd wordt. Dit kan overigens ook ontzettend leuk zijn in combinatie met een nieuwjaarscadeau als een prachtige bos bloemen.

Nieuwjaarswens toevoegen?

Een mooie nieuwjaarswens toevoegen aan deze pagina? Dat kan! Na controle zal jouw favoriete nieuwjaarswens of spreuk dat te maken heeft met de viering van het nieuwe jaar toegevoegd worden. Vul hieronder het formulier in.

Meer wensen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *