Oosterse wijsheden

Het komt soms voor dat we vastlopen in ons leven. De dagen lijken een sleur te zijn geworden. Ook kan het voorkomen dat er vraagstukken spelen waar je maar geen oplossing voor weet. Ons hele denken is gebaseerd op de Westerse manier van redeneren. Echter bestaat de Oosterse filosofie al vele eeuwen langer dan welke andere denkwijze dan ook. Oosterse wijsheid heeft al eeuwenlang mensen beïnvloedt in hun doen en laten. Het is een inspirerende en inzichtgevende manier om zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Denkers als Lao Tze, Confucius en Boeddha hebben verlichtende woorden achtergelaten die bol staan met reflectie, stilte en waardering. Bekijk hieronder meer Oosterse wijsheden, ook heb je de mogelijkheid om zelf een wijsheid toe te voegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Oosterse wijsheden:

Enkele Oosterse wijsheden:

  • Het is zo dat de zwakken op hun kans wachten, de sterken hun kans zoeken en deze grijpen, maar slechts de wijzen hun eigen kansen creëren.
  • In de wereld zal haat nooit beëindigd worden door de haat, maar door de liefde: dit is een eeuwige waarheid. Overwin woede dus met liefde en overwin het kwade met het goede. Overwin de vrek met vrijgevigheid en overwin de leugenaar met de waarheid.
  • Het is raadzaam de ongebonden geest na te streven. Streef het na van onderen, van boven of er dwars doorheen. Hoe we op situaties reageren wordt vaak bepaald door onze gebruikelijke denkpatronen. Zolang deze patronen bestaan, reageren we alsmaar op dezelfde, automatische manier. De herkenning van onze geconditioneerde gedachten is de eerste stap om deze cyclus te stoppen en door onze zelf opgelegde banden te breken. Op die manier openen we het pad naar verbeelding, naar emotionele vrijheid, naar persoonlijke vervulling en naar geestelijke verlichting.
Oosterse wijsheden
(Bron: Greetz)

Meer teksten

  • Als er licht zetelt in de ziel zal er schoonheid zijn in de mens. Als er schoonheid is in de mens, zal er harmonie zijn in het huis. Bij de harmonie die leeft in het huis, zal er rust zijn op het land. Als er rust is op het land, zal er vrede zijn op aarde.
  • Wanneer de weg ophoudt te bestaan, verander dan. Na verandering kun je weer verder.
  • Wanneer de wind van verandering hevig waait, bouwen sommige mensen muren waar anderen windmolens bouwen.
  • De deugd blijft nooit lang eenzaam; zij krijgt spoedig buren. Door deze deugd niet toe te passen in de praktijk, staat gelijk aan het gebrek aan moed. Zorg dus voor moed en onpartijdigheid, want anders zie je de dag voor nacht aan en wit voor zwart.

Meer spreuken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *