Spreuk 50e verjaardag

Spreuken voor een 50e verjaardag.
Een man ziet op zijn vijftigste verjaardag Abraham en een vrouw Sara. Dit komt van oorsprong uit de bijbel waarin Abram en Sarai geen kinderen konden krijgen. Pas toen zij op latere leeftijd, na een boodschap van God, hun naam veranderde in Abraham en Sara kregen zij kinderen. Men vond dat iemand vanaf de leeftijd van 50 jaar pas een bepaalde mate van levenswijsheid en waardigheid zou bezitten. Bekijk hieronder enkele leuke 50 jaar spreuken. Veel plezier met het vinden van een mooie 50 jaar spreuk en eventueel met het kopen van een mooi cadeau, bijvoorbeeld een prachtig cadeau!

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Verjaardag

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuk 50e verjaardag:

Pop.
Traditioneel wordt er voor iemands vijftigste verjaardag een pop gemaakt. Tegenwoordig is dit vaak een opgevulde en aangeklede pop die zoveel mogelijk op de jarige lijkt, in een grappige pose en setting. Maar ook kan een pop van brood of banket aan de jarige worden gegeven.

Van oorsprong was de Abrahamspop van brood, in de vorm van een waardige oude heer. Later werd het brood verwerkt met allerlei vruchten en begon men deze te versieren. Er werd aan de pop een baard, gezicht en kleding gegeven, door gebruik te maken van glazuur.

Spreuk 50e verjaardag
(Bron: Greetz)

Spreuken.
Vaak wordt er naast de Sara of Abraham pop een spandoek gehangen met een grappige spreuk of kreet. Voorbeelden kunnen zijn:

  • “Ja het is echt waar, onze (naam van) Abraham (of Sara) wordt vandaag 50 jaar!”
  • “49 oude sokken op een rij, vandaag komt daar de 50ste bij!” (49 sokken aan een waslijn hangen.)
  • “Het doet ons deugd: (naam Abraham of Sara) begint vandaag aan zijn (of haar) 2e jeugd!”

Een mooie 50 jaar tekst toevoegen aan deze pagina om hem of haar te feliciteren? Dan kan je hieronder het formulier invullen.

Meer spreuken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *