Spreuk liefde ouders

Spreuken over ouderliefde, onvoorwaardelijk. In dit artikel kom je leuke spreuken tegen die gaan over liefde en ouders. 
Vaak wordt beweerd dat liefde van ouders de sterkste liefde is die er op deze aardkloot te vinden is. De meeste mensen houden immers onvoorwaardelijk van hun kroost. Daarom gaat dit artikel over spreuken en wijsheden over ouderliefde. Bekijk hieronder mooie spreuken en laat een mooie tekst op een kaartje maken bij een specialist.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuk liefde ouders:

  • Je ouders blijven altijd je ouders

Vooral moeder worden mooie eigenschappen toegedicht. Zoals bijvoorbeeld: ‘Het geduld van een moeder als tandenpasta, hoeveel je er ook van gebruikt, er is altijd nog wel een beetje uit te persen’. In Korea zegt men: ‘Omdat God niet overal kon zijn, heeft hij moeders geschapen’. En uit dit gezegde uit Rwanda blijkt ook dat moeders er onvoorwaardelijk voor hun kinderen zijn: ‘Als het kind valt weent de moeder. Als de moeder valt lacht het kind’.

Over vaders zijn er ook een aantal mooie spreuken te vinden. Zij worden vooral neergezet als beschermers, zoals in het citaat ‘Vader tot dochter: “Jongens zijn net als kogels. Zolang je ze hoort fluiten is er nog geen kwaad geschied”‘ van Gerd de Ley. En G. Herberg stelde: ‘Eén vader is meer dan 100 schoolmeesters.’

Spreuk liefde ouders
(Bron: Greetz.nl)
  • Tot slot

Of je nu wilt of niet, je ouders blijven altijd je ouders. Soms kom je erachter dat je meer op je ouders gaat lijken dan je ooit had gewild, daarom sluiten we af met het volgende: ‘Toen ik er eindelijk achter was dat mijn vader gelijk had, was mijn zoon oud genoeg om het niet met mij eens
te zijn’. (ene H.B.)

Zelf een spreuk toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in. Na controle zal jouw mooie spreuk toegevoegd worden.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *