Spreuk Prins Carnaval

Spreuken rond Prins Carnaval.
Carnaval is een feest van verkleedpartijen, gezelligheid en vrolijke muziek. Wie daarbij niet ontbreekt is Prins Carnaval die als het ware de rol van ceremoniemeester hierin heeft. De Prins wordt jaarlijks opnieuw, op de 11e van de 11e gekozen om 11:11 (het ‘gekkengetal’) en wordt bijgestaan door een prinses, adjudant, hofnar en een raad van 11. Humor mag bij carnaval niet ontbreken en zodoende zijn er ook veel spreuken te vinden rond Prins Carnaval. Bekijk hieronder meer over spreuken Prins Carnaval, ook heb je de mogelijkheid om jouw favoriete spreuk Prins Carnaval toe te voegen aan deze pagina.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Carnaval

Spreuk Prins Carnaval:

Prins Carnaval
Iedere carnavalsvereniging heeft een eigen Prins en ook bij de jeugd wordt een Jeugdprins aangewezen. Hij is herkenbaar gekleed in prinsenkostuum en een steek met fazantenveren.

De Prins is overal bij aanwezig: bij de optocht rijdt hij met zijn gezelschap mee op de wagen en verder is hij present bij alle ceremonies en feesten. In veel plaatsen vindt er in de week voor carnaval een sleuteloverdracht plaats, waarbij de burgemeester symbolisch een sleutel (en hiermee ‘het bestuur’) overhandigt aan Prins Carnaval. Na carnaval wordt deze weer teruggegeven. Elk jaar wordt er ook traditioneel een ‘staatfoto’ gemaakt van de Prins en zijn gezelschap.

Leuke teksten

Vooral met carnaval worden er veel grappige teksten en uitspraken gebruikt, bijv. voor op bierpullen, boerenkielen, T-shirts, of een spandoek (tijdens optocht of feest).
Voorbeelden van spreuken:

  • “Lampegat, Oeteldonk ’t is mij om ’t even, zolang ik maar met jou carnaval mag beleven”
  • “Prins Carnaval, mag ik wat drinken van je?” (Van een Prins worden er namelijk veel rondjes verwacht.)
  • “T is crisis met al die ontslagen, wij gaan het in de carnaval(s)wagen!”

Een spreuk toe te voegen aan deze pagina dat te maken heeft met Prins Carnaval? Vul dan hieronder het formulier in.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *