Spreuk tijd

Spreuken over tijd. Komt tijd, komt raad.
Een van de meest bekende spreuken over tijd is: ‘Komt tijd, komt raad’. Deze spreuk geeft aan dat als er een probleem is, de oplossing wel zal komen met de tijd. Als je verdriet hebt, kun je je vasthouden aan de spreuk: ‘Tijd heelt alle wonden’. Naarmate de tijd verstrijkt, vervagen je littekens en je herinneringen. Kom hieronder meer te weten over een tijd spreuk, kan je een leuke spreuk toevoegen aan deze pagina dat te maken heeft met tijd (onderaan) en kan je een mooi cadeau voor iemand kopen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuken over de tijd

  • Heb je even de tijd?

Volgens een spreuk uit Nepal is ‘wie geen tijd heeft, armer dan een bedelaar’. Wie wel geld heeft, maar geen tijd heeft niet veel aan zijn leven. Je hebt immers ook nog tijd nodig om te kunnen genieten. Volgens Godfried Bomans maakt tijd vriendschappen sterker en de kans dat je relatie voorbij is groter. Hij zei namelijk: ‘Voor vriendschap is de tijd een bondgenoot, voor de liefde een gevaar.’ Gelukkig zijn er ook liefdesrelaties die door de tijd steeds sterker worden. Dezelfde Bomans sprak ooit heel terecht: ‘Ook deze tijd zal eenmaal de goede oude tijd heten.’

Albert Einstein beweerde het volgende: ‘De tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren.’

Spreuk tijd
(Bron: Greetz)
  • Tot slot

Wonden helen dus met de tijd en vriendschappen worden er sterker van. Hector Berlioz sprak ooit: ‘Tijd is de beste leraar. Helaas doodt hij al zijn leerlingen.’ Dit is alweer het einde van dit artikel, want er is nu eenmaal een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

Voeg een mooie spreuk toe aan deze pagina dat te maken heeft met tijd.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *