Spreuk Yesterday

Spreuken Yesterday. Today is Yesterday’s Tomorrow.
De dag van gisteren ligt meestal nog vers in het geheugen, maar is wel voorbij en zal nooit meer terugkomen. In één dag kan er veel veranderen. Dat blijkt wel uit het liedje ‘yesterday’ van The Beatles. Daarin zingen ze: ‘Yesterday all my troubles seemed so far away. Now it looks as though they’re here to stay. Oh, I believe in yesterday.’ Het liedje gaat over een man wiens vrouw ervandoor gaat, terwijl hij gisteren nog geen zorgen had. In één dag kan alles omslaan.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuk Yesterday:

  • Het heden is een cadeautje

Een bekende Engelse spreuk luidt: ‘Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, that is why it is called the present’. Dat betekent dat gisteren geschiedenis is, en dus voorbij is, en dat morgen een mysterie is. Vandaag is een cadeautje. De woorden ‘gift’ en ‘present’ kunnen namelijk allebei worden gebruikt om een cadeautje aan te duiden.

Als iemand door heeft dat hij voor het lapje gehouden wordt, zou hij kunnen zeggen ‘I wasn’t born yesterday!’ Daarmee geeft hij dan aan dat er meer voor nodig is om hem erin te luizen. Hij is immers niet van gisteren.

  • Tot slot

Als het even niet gaat, kun je jezelf altijd voorhouden dat er morgen weer een dag is. We sluiten of met een quote uit Alice in Wonderland: ‘It’s no use going back to yesterday, because I was a different person then.’

Een mooie spreuk toevoegen in dit artikel? Vul dan hieronder het formulier in en na controle zal jouw spreuk toegevoegd worden.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *