Spreuk zondag

Spreuken over zondag.
Wie een zondagskind is, is iemand die altijd geluk heeft of altijd het positieve van de situatie in ziet. Zondag is aan zijn naam gekomen in de Romeinse tijd, waarin de dag werd vernoemd naar de Godin Sól (of Sunna). Voor christenen is zondag een rustdag, omdat God een week nodig had om de aarde te schapen. De zevende dag van die week was een rustdag. Bekijk hieronder meer over een zondag spreuk.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuken over zondag

  • Zondagsrijder

Een zondagsrijder is iemand die zijn voertuig dusdanig slecht bestuurt dat het lijkt alsof hij of zij alleen heel af en toe op een verloren zondag een ritje maakt en daardoor het rijden is verleerd. Op zondag kun je best een ritje maken, maar volgens het spreekwoord ‘een zondagssteek houdt geen week’ kun je beter geen werk doen op zondagen, omdat dat de ‘dag des Heeren’ is, de rustdag van God dus.

Over mensen die altijd maar plezier hebben, zeg men dat zo iemand er niet meer van genieten als het een keertje feest is. Daarvoor gebruikt men de zin ‘Die alle dagen viert vraagt naar de zondag niet.’

  • Tot slot

Er is veel discussie over of zondag de eerste of de laatste dag van de week is. Volgens de bijbel is zondag de laatste dag van de week. Toch beginnen veel kalenders de week met een maandag. Dat heeft er mee te maken dat mensen op maandag meestal aan hun werkweek beginnen. Na een werkweek is het ‘weekend’, het weekeinde dus.

Door hieronder het formulier in te vullen heb je de mogelijkheid om een mooie zondag spreuk toe te voegen aan deze pagina, na controle zal deze zichtbaar zijn.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *