Spreuken en wijsheden

Er zijn momenten dat je inspiratie hard nodig hebt om verder te kunnen of aan te sterken. Iedereen kent namelijk moeilijke tijden op het werk of in de privésfeer. Een treffende spreuk bevat vaak een schat aan levenservaring en kan inzichten geven over het te kiezen pad. Soms is een spreuk zelfs verlichtend en zorgt het ervoor dat de activiteiten van de dag met herwonnen energie gedaan kunnen worden. Spreuken geven dus begrip, stimuleren het denkvermogen en inspireren het beste in je naar boven te halen. Spreuken en wijsheden vormen al eeuwenlang een manier om te kunnen omgaan met vraagstukken of tegenslagen. In elke cultuur op de wereld worden er spreuken en wijsheden gebruikt om de mens verder te helpen. Dit gaat om spannende situaties op het werk, verlies, vermaak, steun, alledaagse dingen, inzicht, vriendschap, maar ook een feestelijkheid, zoals bijvoorbeeld een geboorte. One-liners, quotes, citaten; spreuken bevatten wijsheden die ons stimuleren en weer aanmoedigen in onze taken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:

Tekst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuken en wijsheden, enkele voorbeelden:

  • ‘Er zijn slechts twee dagen in een jaar dat je niets kunt doen. Dit zijn gisteren en morgen.’
  • Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens na het struikelen weer opstaan en verder gaan.’ (Confucius)
  • ‘Om een wereld te zien zoals in een korrel zand en de hemel in een wilde bloem: draag de oneindigheid in je handpalm en de eeuwigheid in een uur.’ (W. Blake)
  • Één van onze allergrootste angsten is niet dat we onvolmaakt zijn. Het is onze grootste angst dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw die ons het meest beangstigt. (N. Mandela)
  • Als je vol vertrouwen in de richting van je dromen gaat en het leven durft te leven dat je je voorstelt, dan zul je succes hebben dat je nooit had verwacht.’ (H. D. Thoreau)
  • ‘Een ketting aan spannende, ontsnappende, diverse genoeglijkheden is geen gelukzaligheid. Geluk woont in de reflectie en het oordeel van de verbeelding als een foto van je leven zoals het werkelijk is. Het bevredigd de wil en is eenvoudigweg geaccepteerd.’ (G. Santayana)
  • ‘De meesten onder ons geloven in het gelukkig maken van anderen enkel als zij gelukkig zijn op een manier die wij niet aanvaarden.’ (R. Lynd)
  • ‘Bejegen goede mensen goed. Bejegen ook niet-goede mensen goed. Dit is hoe goedheid ontstaat. En meer dan dat: in het centrum van je wezen vind je het antwoord: je weet wie je bent en je weet wat je wilt.’ (Lao Tze)

Zelf een mooie spreuk of wijsheid toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *